Houten Trappen op maat

Fabricatie – Levering en plaatsing

Door - Tom Cosyns

Overstappen energie, waarom en hoe?

Je hoort wel eens langs de lijn of bij de buurtborrel dat iedereen continu van leverancier verandert qua energie en gas. Je denkt dan waarom zou ik overstappen, ik zit toch goed en betaal niet steeds meer? Toch is het vaak een stuk voordeliger om over te stappen. In dit stuk lees je hoe je dat moet doen, maar ook waarom? Daarnaast kom je erachter, dat het helemaal niet moeilijk en vervelend is om de overstap te maken van leverancier. Overstappen van energie via easyswitch is iets om over na te denken.

Waarom overstappen?

De leveranciers voor energie en gas zijn steeds met elkaar in een soort prijzenoorlog. Hierdoor komen de prijzen steeds lager te liggen en zijn er vaak leuke acties en kortingen. Zo betaal jij een stuk minder per maand voor je energierekening. Als je vaker overstapt zal je dus altijd het minste betalen voor energie en gas. Met dit gespaarde geld kan je weer heel veel andere leuke dingen doen en het overstappen zelf is echt geen probleem. Energie vergelijken is vaak goedkoper dan direct iets afsluiten.

Waarheen moet ik overstappen?

Het is natuurlijk wel de vraag hoe jij bij de goedkopere leverancier uitkomt? Hiervoor moet jij gewoon naar een vergelijkingswebsite gaan en daar vind je alle mogelijkheden. Je hoeft dan alleen maar wat gegevens in te vullen zoals je postcode en het verwachte verbruik van energie en gas voor het komende jaar en dan komen zo de opties voor jou beschikbaar. Je postcode is belangrijk aangezien niet elke leverancier overal beschikbaar is.

De overstap zelf is geen probleem

Ondanks dat je minder geld gaat betalen, zien veel mensen de overstap zelf als een groot
probleem. Je wil natuurlijk niet zonder gas of stroom komen te zitten. Bij het overstappen van energie of gas leveranciers gebeurt dit ook gewoon echt niet. De leveranciers regelen dit heel erg goed met elkaar en jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken. Je hoeft alleen maar de goedkoopste leverancier voor jou zelf te kiezen.