Houten Trappen op maat

Fabricatie – Levering en plaatsing

Door - Tom Cosyns

Pelletkachel Kopen, Voordelige prijzen

Pelletkachels, Kijk op de website. Pelletkachels verbranden houtpellets in plaats van houtblokken. Het woord ‘pellet’ betekent letterlijk ‘korrel’. Houtpellets worden daarom ook wel houtkorrels genoemd. Houtpellets bestaan uit resthout en zaagsel dat met behulp van een pelletmolen is samengeperst. Een pelletkachel lijkt qua uiterlijk erg op een houtkachel, omdat je door het glas van de pelletkachel de vlammen ziet branden.

Een pelletkachel is namelijk uitgerust met moderne techniek en werkt op stroom. De pelletkachel kan daardoor volautomatisch de gewenste temperatuur behalen en behouden. Een pelletkachel heeft aan de bovenkant een voorraadkamer voor de houtpellets. Deze vallen geleidelijk in een branderbak via een wormschroef die door een motor aangedreven wordt. Hoeveel en hoe snel pellets in het bakje vallen, is afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Lucht vanuit de kamer of van buiten zorgt ervoor dat er zuurstof bij de vlam komt. De warmte van de vlam stijgt op en wordt met behulp van een ventilator de ruimte in geblazen. Uitlaatgassen worden via een rookgasafvoer naar buiten geleid. De rookgastemperatuur wordt geregeld en beveiligd door een rookgassensor.

Houtkachel, Beste koop online

De temperatuur wordt geregistreerd door een warmtesensor. Het moederbord regelt de gehele werking van de pelletkachel. Er zijn twee verschillende soorten pelletkachels; pelletkachels die slechts één ruimte verwarmen en pelletkachel-cv’s. Een pelletkachel-cv is een pelletkachel waarmee je meerdere ruimtes in een woning kunt verwarmen. Dit kan op verschillende manieren. Bij sommige pelletkachel-cv’s wordt er via buizen warme lucht naar andere ruimtes geblazen.

Airco plaatsen  in je woning? Heeft u een nieuwbouw of een renovatieproject? Wenst u op een energiezuinige manier de temperatuur te kunnen beheersen? Laat dan airconditioning plaatsen! Al sinds 1960 produceert Fujitsu innovatieve airconditioning en warmtepompen van een hoge kwaliteit. Energiezuinig koelen en verwarmen van je huis. Te warm in de zomer? Laat airco installeren in jouw woning!

Het warme water gaat hier dan via leidingen naartoe. Je kunt kiezen voor een losstaande pelletkachel of een inbouw-pelletkachel. Losstaande pelletkachels worden het meest verkocht, maar ook de pelletkachel-inbouw wordt steeds populairder. De pelletkachel is in dat laatste geval weggewerkt in de wand of schouw. Geen van de twee varianten is beter, het hangt maar net van je smaak af.

Net zoals alle andere manieren om je woning te verwarmen, heeft verwarmen met een pelletkachel voor- en nadelen. Wij hebben voor jou de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet (pelletkachel kopen). Een pelletkachel geeft de gezellige sfeer van een houtkachel of open haard, maar is veel duurzamer. Een pelletkachel heeft een hoog rendement (opbrengst in verhouding tot kosten) van gemiddeld 90%.

Pelletkachel Kopen, Voordelige prijzen

Een pelletkachel werkt volledig automatisch – pelletkachels. Een pelletkachel is gemakkelijk te bedienen via een display of afstandsbediening. Bij de meeste pelletkachels kun je een automatisch dagprogramma instellen, sommige kun je zelfs via sms aan- en uitzetten. De CO2-uitstoot van een pelletkachel is ongeveer tien keer minder dan bij een centrale verwarming.

Een pelletkachel heeft dagelijks onderhoud nodig. Een pelletkachel is duur in aanschaf. Een pelletkachel heeft stroom nodig (maar verbruikt wel minder stroom dan een cv-ketel). De ventilator van een pelletkachel maakt geluid. De vlam van een pelletkachel is kleiner en onnatuurlijker dan bij een houtkachel, en kan daarom minder gezellig licht geven.

Dit is een nadeel als je nu een verwarming met gas hebt (pelletkachels). Heb je nu een houtkachel, dan heb je juist minder opslagruimte nodig. Houtblokken nemen namelijk meer ruimte in dan houtpellets. De subsidie voor pelletkachels is per 1 januari 2020 vervallen. Wel geldt er een overgangsregeling voor particulieren. Als je voor 1 januari 2020 een pelletkachel hebt aangechaft en geinstalleerd, dan kun je nog tot zes maanden na de installatie subsidie aanvragen.

Houtkachels, Beste Deal online webshops

Tot 2020 kon je een subsidie krijgen voor de aanschaf van een pelletkachel. Een pelletkachel viel namelijk onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van de subsidie was gebaseerd op het vermogen van de pelletkachel. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moest je pelletkachel wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

In de apparatenlijst pelletkachels staat welke pelletkachels in aanmerking kwamen voor de ISDE en wat het verwachte subsidiebedrag was. Wil je een pelletkachel kopen? Denk dan goed na over wat voor pelletkachel je wilt. Bedenk of je een pelletkachel wilt waarmee je één ruimte kunt verwarmen, of dat je liever gaat voor een pelletkachel-cv zodat je meerdere ruimtes of zelfs de hele woning kunt verwarmen.

Ook zijn de pelletkachel-prijzen erg verschillend. Voor een pelletkachel die slechts één ruimte verwarmt, betaal je doorgaans minstens € 2. 000,-. Daarbij komen nog de kosten voor het rookgaskanaal, waaraan je ook vaak zo’n € 2. 000,- kwijt bent. Dat komt dus neer op een totaalbedrag van ongeveer € 4.

Houtkachels, Beste kwaliteit

Kies je voor een pelletkachel-cv die meerdere ruimtes verwarmt, dan betaal je minstens € 3. 000,- aan aanschafkosten. Ook hierbij komen nog de kosten van ongeveer € 2. 000,- voor het rookgaskanaal. Daarbij ben je bij een pelletkachel-cv ook zo’n € 500,- kwijt voor een boiler of buffervat en betaal je rond de € 350,- als je deze wilt aansluiten op de cv-installatie.

000,-. De genoemde kosten zijn bedragen exclusief een eventuele subsidie. Kosten voor: Pelletkachel die één ruimte verwarmt Pelletkachel-cv Aanschaf € 2. 000,- € 3. 000,- Rookgaskanaal € 2. 000,- € 2. 000,- Boiler of buffervat – € 500,- Aansluiting op cv-installatie – € 350,- Totaal € 4. 000,- € 5.

Het is dus verstandig om pelletkachels bij verschillende aanbieders te bekijken. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk online. Zorg er wel voor dat je niet alleen op de prijs let, maar ook op de kwaliteit van de pelletkachel. De levensduur van de pelletkachel is namelijk ook belangrijk. Gaat je pelletkachel snel kapot en moet je dus al snel een nieuwe aanschaffen, dan kan het zijn dat je uiteindelijk toch duurder uit bent.

Pelletkachels, De beste kwaliteit via de webshop bestellen

Een tweedehands pelletkachel is waarschijnlijk goedkoper in aanschaf, maar gaat vermoedelijk wel wat minder lang mee. Daarnaast is de kans aanwezig dat de garantie op de pelletkachel al verlopen is. Een pelletkachel heeft doorgaans namelijk vijf jaar garantie. Gaat je pelletkachel kapot en is de garantie al verlopen, dan moet je zelf de reparatiekosten betalen.

Deze pelletkachels voldoen namelijk allemaal aan de emissievoorwaarden en technische eisen die aan pelletkachels gesteld werden om in aanmerking te komen voor de ISDE. Daarnaast is het altijd verstandig om reviews van pelletkachels te lezen, zodat je een beeld krijgt van de ervaringen van mensen die een bepaalde pelletkachel al gekocht hebben

Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van het vermogen en de temperatuur van de pelletkachel. Hoe hoger het vermogen en de temperatuur, hoe meer houtpellets een pelletkachel verbrandt. Daarnaast speelt ook isolatie in huis een grote rol. Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder warme lucht er ontsnapt. Aangezien de pelletkachel verwarmt tot de door jou ingestelde temperatuur, stopt de kachel met verwarmen bij het behalen van dit aantal graden.